Personvern

Personvernerklæring for Pølsesnacks AS

Denne Personvernerklæringen gjelder innsamling, lagring og bruk av personopplysninger på www.frafjordogfjell.no (nettsiden) og i forbindelse med kjøp og andre henvendelser til Pølsesnacks (direktesalg, stand-salg, dugnadssalg). Her finner du informasjon blant annet om hvilke personopplysninger som samles inn, hva de brukes til og hvilke rettigheter du har. Pølsesnacks (herfra omtalt som "vi") er ansvarlig for behandlingen og kan kontaktes ved spørsmål.

Kontaktinformasjon:

PØLSESNACKS AS ORG:995294478
c/o Controller AS Fabrikkgaten 10
5059 BERGEN

admin@frafjordogfjell.no

 

1. Hva samler vi inn, og hvorfor

Under har vi laget en oversikt over hvilke kategorier personopplysninger vi samler inn om deg og til hvilke formål vi benytter disse. Vi har også pekt på hva vi vurderer som vårt behandlingsgrunnlag i de ulike tilfellene:

  • Opplysninger samlet inn for å kunne utføre handel med deg: Ved kjøp av varer fra hjemmesiden registrer vi blant annet navn, telefonnummer, epost, adresse og eventuell betalingsinformasjon, hvilken type vare(r) eller tjeneste(r) du har kjøpt, når du kjøpte og eventuell utleveringsinformasjon.
    Administrering av handel: Ved kjøp, bestilling eller reservasjon av produkter vil vi også benytte dine personopplysninger for å følge opp salget internt i vår organisasjon. 
    Reklamasjone: Dersom du reklamerer på en vare, trenger vi kontaktopplysninger for å kunne registrere reklamasjonen og følge opp slik at din retur blir håndtert korrekt, samt å for å holde deg oppdatert. 
    Formålet: ved å registrere de overfor nevnte opplysningene om deg er at vi skal kunne oppfylle og administrere vår avtale med deg enten det vil være levering, garanti, skader eller returer.
    Grunnlaget for vår behandling av personopplysninger til de formål som er nevnt ovenfor er kjøpsavtalen med deg, og behandlingen anses i hovedsak å være nødvendig for å oppfylle våre forpliktelser i avtalen. For eventuelle krav som rettes mot oss vil vi også kunne samle inn dine personopplysninger i den grad det er nødvendig for å kunne oppfylle eller forsvare våre rettslige forpliktelser.
    Kundeservice: Avhengig av hva henvendelsen gjelder og hvilken kanal du kontakter oss fra (telefon, chat, mail og direkte), vil vi ha behov for å identifisere deg, hvilke(t) produkt(er) du har kjøpt, og for eksempel din adresse, ditt telefonnummer og eventuell epostadresse. Vi vil behandle de personopplysninger vi trenger for å hjelpe deg, eksempelvis navn, kjøpshistorikk, kontaktinformasjon (e-post, telefonnummer). Vi har vurdert det slik at vi har en berettiget interesse i å behandle dine personopplysninger for å gi deg et mest mulig relevant og presist svar på dine henvendelser.
  • Kundekonto innlogging: Vi vil i kjøpsprosessen opprette en kundekonto om du ikke har en fra før, og dine kjøpstransaksjoner vil bli koblet mot din konto. Formålet med dette er å kunne spore dine leveranser, avbryte eller angre kjøp. For å kunne få dine data utlevert og eventuelt slettet vil vi be om at du blir identifisert enten via epost; kundeservice@frafjordogfjell.no
    Administrasjon av brukerkonto: Vi har tilgang til din brukerprofil for å kunne administrere dine kontaktopplysninger og eventuelle samtykker som du har gitt til å motta vårt nyhetsbrev, deltakelse i kampanjer eller lignende. 
     
  • Persontilpasset informasjon på nett: Pølsesnacks ønsker å tilrettelegge markedsføring og informasjon fra oss på best mulig måte for deg som kunde. Det betyr at hvis du er logget inn på din kundekonto, vil vi bruke informasjonen fra din kundekonto til å tilpasse innhold til deg i tråd med din kjøpshistorikk, samt å rette produktanbefalinger som er relevant for deg, på tvers av alle enheter du er logget inn med. 
    Er du ikke logget inn vil vi kun bruke informasjonen som ligger lagret i den informasjonskapselen (cookie), som du har akseptert i din nettleser, med samme formål. Informasjonskapsler kan du selv slette når du måtte ønske i din nettleser. 
    Når du er inne på våre områder har vi en berettiget interesse i å markedsføre tilsvarende produkter som vårt forhold til deg bygger på, og din interesse i vern overstiger etter vår vurdering ikke dette. For direkte markedsføring på epost og sms mv. innhenter vi samtykke. 
    • Direkte markedsføring - Markedsføringskampanjer. Informasjonen vi mottar kan være sannsynlighetsbasert, slik som sannsynlig størrelse på din husstand og alder. Du vil kunne motta markedsføring basert på denne profilen. 
    • Elektronisk markedsføring: Kun dersom du eksplisitt har samtykket til det, vil vi benytte personopplysninger vi har om deg til å sende deg tilbud og informasjon om våre produkter. Vi benytter i denne forbindelse bl.a. den informasjonen vi har om dine tidligere kjøp for å gi deg tilbud som vi tror du vil være interessert i. Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke ved å kontakte oss via mail: kundeservice@frafjordogfjell.no
    • Deltakelse i markedsundersøkelser, konkurranser og kampanjer: Kun dersom du eksplisitt samtykker til å få tilsendt eposter.

2. Hvem får tilgang til dine personopplysninger?

I enkelte tilfeller får andre virksomheter tilgang til dine personopplysninger: 
  • Samarbeidspartnere: Vi har inngått samarbeid med utvalgte leverandører som går ut på at disse virksomhetene ("Samarbeidspartnere") kan få selge sine egne varer på vår nettside, og i enkelte tilfeller formidler vi Samarbeidspartners produkter og tjenester. Overfor våre Samarbeidspartnere er vi fremdeles å anse som en dataansvarlig for din informasjon. 
  • Bruk av eksterne aktører: Vi leier av og til eksterne aktører inn for vedlikehold, transport oppdatering og teknisk hjelp med våre hjemmesider og handel; da kan kontaktopplysninger og andre aktuell info som vi har om deg bli gjort tilgjengelig
    • Tjenestetilbydere/Serviceselskaper/IT 
    • Reklamebyrå -markedsføring
    • Transportselskap (Posten, Bring, PostNord o.l.) 
  • Offentlig myndighet mv: Dine personopplysninger kan i spesielle tilfeller bli utlevert til relevant offentlig myndighet eller andre organer hvor dette er pålagt etter lov, for eksempel til NRK ved kjøp av TV. Slik utlevering vil bare finne sted dersom vi er pålagt dette etter gjeldende lover og regler.

 

3. Pålogging via sosiale medier

  • For å gjøre det mest mulig enkelt for deg å logge inn på våre sider, kan vi pålogging via konto hos andre, eksempelvis Facebook, Paypal, Google, eller Microsoft for deg som har det. Merk at hvis du velger å benytte deg av pålogging via en av disse kontoene, vil personvernvilkårene for den aktuelle tjenesten gjelde for eventuell innsamling av personopplysninger eller bruk av informasjonskapsler mens du er innlogget.

4. Bruk av informasjonskapsler mv.

  • Vi benytter såkalte informasjonskapsler eller cookies for å bedre brukeropplevelsen på nettsiden. En informasjonskapsel er en tekstfil som ved besøk på eller interaksjon med en nettside legges i din nettlesers internminne. Du har muligheten til å hindre at vi plasserer slike informasjonskapsler i din nettleser. De fleste moderne nettlesere (Google Chrome, Firefox, Edge, Safari, Internet Explorer, Opera, etc.) er innstilt på å akseptere cookies automatisk, men du kan selv velge å endre innstillingene slik at cookies ikke blir akseptert. Ulempen med å deaktivere cookies i nettleseren din er at nettsiden ikke vil fungere optimalt. Grunnen er at formålet med de fleste informasjonskapslene vi benytter er å sørge for nettopp funksjonalitet på nettsiden, som for eksempel at nettsiden skal klare å huske hva du har lagt i handlekurven. 
    Vi benytter også andre verktøy enn informasjonskapsler for å innhente informasjon om din IP-adresse, hvilken type nettleser du bruker, din bredbåndsleverandør, operativsystem, dato og tid for besøk på Nettstedet, samt en del data om hvordan du navigerer på siden (Facebook Pixler, Google Ads, Google Analytics, Google Tags).Denne informasjonen bruker vi til å analysere trender, slik at vi kan gjøre nettsiden mer brukervennlig. 

5. Sletting

  • Dine personopplysninger knyttet til kjøp vil som hovedregel slettes når det ikke lenger er behov for å lagre opplysningene for å besvare dine henvendelser og reklamasjonstiden for produktet er utløpt, med mindre vi trenger opplysningene i et lengre tidsrom for å oppfylle andre legitime formål eller lovpålagte forpliktelser, eksempelvis i henhold til regnskapslovgivningen.
    Personopplysninger som vi behandler på grunnlag av ditt samtykke slettes hvis du trekker ditt samtykke. I stedet for å slette personopplysningene, kan det i enkelte tilfeller være aktuelt å anonymisere personopplysningene. Med anonymisering menes at alle identifiserende eller potensielt identifiserende kjennetegn fjernes fra datasett som tas vare på. Ta kontakt med oss via mail: kundeservice@frafjordogfjell.no

6. Dine rettigheter

  • Pølsesnacks verdsetter dine tilbakemeldinger. Her kan du se hvilke rettigheter du til enhver tid har og som du kan gjøre gjeldende ved å ta kontakt med oss: 
    • Trekke samtykke tilbake: Dersom du har gitt samtykke til å motta henvendelser fra oss om tilbud på våre varer og tjenester, kan du når som helst trekke dette samtykket tilbake. Samtykke kan trekkes tilbake ved å kontakte kundeservice@frafjordogfjell.no
    • Be om innsyn: Du har rett til innsyn i hvilke personopplysninger vi har registrert om deg. 
    • Be om retting eller sletting: Du kan også be oss om å rette feilaktige opplysninger vi har om deg eller be oss om å slette personopplysninger. Vi vil så langt som mulig imøtekomme en forespørsel om å slette personopplysninger, men vi kan ikke gjøre dette dersom det er tungtveiende grunner for ikke å slette, for eksempel at vi må lagre opplysningene av dokumentasjonshensyn. 
    • Be om å begrense behandlingen og protestere mot deler av behandlingen. 
    • For å ta i bruk dine rettigheter kan du kontakte oss på kundeservice@frafjordogfjell.no. Vi vil svare på din henvendelse til oss så fort som mulig, og senest innen 30 dager. 
    • Vi vil be deg om å bekrefte identiteten din eller å oppgi ytterligere informasjon før vi lar deg ta i bruk dine rettigheter overfor oss. Dette gjør vi for å være sikre på at vi kun gir tilgang til dine personopplysninger til deg - og ikke noen som gir seg ut for å være deg. 
    • Klage til tilsynsmyndigheten: Dersom du er uenig i måten vi behandler dine personopplysninger på, kan du sende inn en klage til Datatilsynet.

8. Endringer

  • Vi kan komme til å gjøre endringer i denne Personvernerklæringen for eksempel som en konsekvens av at vi gjør endringer i oppbyggingen av eller funksjonalitet på Nettstedet. Dersom vi gjør vesentlig endringer, vil vi informere om dette på Nettstedet.